Bruidsmake-up
Je trouwdag, één van de mooiste momenten in je leven. Op die dag wil je er natuurlijk stralend uitzien. Een prachtige jurk, sieraden samen met een bijpassende make-up en kapsel zorgen ervoor dat je er op je best uitziet.
Voor je gaat trouwen maken wij een afspraak voor een proefmake-up en/of kapsel, samen met jouw wensen en mijn kennis wordt dan een make-up gemaakt die je op je trouwdag laat stralen tot in de vroege uurtjes, daarom is het ook voor de proef make-up belangrijk dat je een stukje stof meeneemt van de bruidsjurk. Op je trouwdag kom ik naar jou toe zodat je niet hoeft te haasten en kan genieten van deze mooie dag! Natuurlijk kan ook op die dag de make-up verzorgen van je moeder of schoonmoeder.

Mannenmake-up
We hebben te maken met een omgekeerde emancipatie lijkt het wel, het gebruik van mannenmake-up neemt toe in ons land, ik heb dan ook de mannenlijn in mijn koffer zitten. De dagcrème, lippenbalsem en gezichtspoeder zijn vooral erg populair. Er kan over een ware revolutie gesproken worden. “Er zijn voor mannen al jarenlang allerlei producten op de markt, maar de laatste tijd neem het echter grote vormen aan. Mannen schamen zich er tegenwoordig echt niet meer voor wat hulpmiddeltjes te gebruiken om er wat jonger en frisser uit te zien.” (gelukkig voor de dames)

Kantoormake-up
Less is more… wanneer het op de werkvloer aankomt. Je collega’s zullen niet raar opkijken als je geen eyeliner op hebt, maar wel als je oranje oogschaduw en neonkleurige lipstick draagt. De truc is om er verzorgd en gezond uit te zien, dus vestig de aandacht op een mooie huid en bewaar de dramatische oogopslag en rode lippen voor ’s avonds.
Hier een aantal kantoortreffers. Kies voor een langdurige halfmatte foundation in dezelfde kleur als je huid. Breng het product aan op voorhoofd, kin en neus en wrijf het goed uit. Wees er zeker van dat je alle rode plekjes en verkleuringen bedekt. Probeer er geen masker van te maken, maar laat mensen denken dat je van jezelf zo’n geweldige teint hebt. Wat je ook kan doen: voeg wat vochtinbrengende dagcrème toe aan je foundation voor een zuivere, vochtige look. Gebruik op kantoor zo min mogelijk glans, dit komt rustiger over.

Oogschaduw
Welke kleur oogschaduw staat mooi bij jouw ogen?

Bruine ogen: altijd goed: koper, brons, champagne, bruin (voor de reebruine ogen look), beige, kakigroen, paarsblauw. Wil je net iets anders: zalm, koningsblauw, knalroze, lime.
Groene of groenbruine ogen: altijd goed: bruin, abrikoos, paars, kaki of mosgroen. Wil je net iets anders: goud, lime, grasgroen, helder paars.

Blauwe of grijze ogen: altijd goed: taupe, grijs, violet, paars, donker blauw (een tint donkerder dan de kleur van je ogen), zwart; dit kan je mengen met helder blauw voor een ‘smokey’ effect. Wil je net iets anders: zilver, turquoise, fuchsia (haalt iedere tint blauw op)
Alle ogen: altijd goed: blauwe of grijze basis en een lichtblauwe of lichtgrijze kleur daarboven.
Wil je net iets anders: zilveren oogschaduw met glitters

Let op: strikte regels bestaan niet, ga lekker experimenteren. Groene oogschaduw bij groene ogen kan bijvoorbeeld ook prachtig staan.
Met oogschaduw kun je kleine schoonheidsfoutjes geraffineerd verdoezelen. Heb je diepliggende ogen? Breng een lichte, glanzende oogschaduw over je hele ooglid aan. Wat licht is, komt visueel immers meer naar voren. Bolle ogen maak je op met donkere, matte tinten, waardoor je ogen minder bol lijken.

Overhangende oogleden camoufleer je met twee tinten oogschaduw. De donkere tint breng je aan op het overhangende deel tot aan de wenkbrauw. De lichtere tint komt op het bewegende deel van het ooglid.
Kleine ogen lijken groter door een lichte oogschaduw vanaf de neusbrug tot het midden van het ooglid aan te brengen. Een donkere kleur vervaag je vanaf het midden schuin naar buiten toe.

Camoufleren van kringen en wallen
Voorkomen is beter dan camoufleren, als je boven de 25 bent, doe je er daarom goed aan om altijd een oogcrème te gebruiken die je huid voedt en die de vorming van lijntjes tegen gaat. als je eenmaal een oogcrème hebt aangebracht, ga je met een correctiestift aan de slag. Een correctiestift of camouflagestick is niet meer dan een crèmeachtige formule, een beetje dikker dan foundation. Je moet de kleur en texture met zorg uitzoeken omdat de crème onzichtbaar moet blijven. Iedere huid, iedere wal of kring vraagt om een andere teint of texture.

Aantal tips met betrekking tot lipstick
• Bewaar je lippenstift in de ijskast om hem langer goed te houden.
• Een superscherpe punt aan je lipliner krijg je als je het potlood even in de koelkast legt voor je het slijpt.
• Als je je lippen zo lang mogelijk mooi wilt houden, breng dan eerst lipliner over je hele lippen aan.
• Gebruik altijd een lipkwastje om je lippenstift aan te brengen, alleen met een kwastje bereik je precieze resultaten
• Ben je 50+ vermijd dan matte of superglanzende lippenstiften, een hydraterende, semi-matte lippenstift is het beste. Kies een verzorgende, vochtinbrengende formule zodat je lippen de hele dag door goed aanvoelen.
• Voorkom lipstick op je tanden door naar het open maken met je mond een O te vormen rond je vinger. Trek je vinger naar buiten, de overtollige lipstick zal aan je vinger zitten.
• Gebruik geen lipliner die donkerder is dan de lipstick. Als je lipstick vervaagd zal je met een donkere rand blijven zitten.Voor dunne lippen kun je beter geen al te donkere kleuren gebruiken, donkere kleuren maken je lippen optisch kleiner.
• Is je onderlip of bovenlip in verhouden kleiner of groter? Breng ze dan in balans door op de kleine lip een lichtere tint lipstick aan te brengen, extra volle lippen krijg je door alleen gloss in het midden van je lippen aan te brengen.
• Blijkt je nieuwe lippenstift te licht, kleur je lippen dan eerst in met een wat donkere lipliner. Zo heb je toch nog plezier van je ‘miskoop’.
• Is je lippenstift er binnen de kortste keren af? Pas dan dit trucje toe: breng de lippenstift aan, verwijder nu overtollige kleur door je lippen lichtjes met een tissue te deppen. Haal nu lichtjes een kwastje met wat losse poeder over je lippen en breng daarna de kleur opnieuw aan.
• Uitlopen kun je tegengaan door voordat je de lippenstift aanbrengt, de lippen eerst in te kleuren met een lipliner in dezelfde kleur als je lippenstift, mocht dit te droog zijn dan kun je ook eerst een vleugje foundation op de lippen doen, omlijn nu je lippen met een lipliner in dezelfde tint als je lippenstift, vervaag het lippenlijntje vervolgens met een lippenseeltje richting het midden van je lippen, het is niet de bedoeling dat je het lijntje ziet. Kleur je lippen nu met behulp van een lippenseeltje, met de lippenstift in, breng zo gewenst nog wat gloss aan en klaar ben je!

Aantal tips met betrekking tot mascara
Van de vrouwen kiest 89 procent voor zwarte mascara. Waarom? Af en toe een ander kleurtje kan je look nét iets veranderen. Geeft je mascara aan de onderkant van je ogen af? Zorg dan dat het huidoppervlak niet te vet is, omdat de mascara daarvan ‘oplost’ en dus gaat vlekken.
Een vermoeide blik verdoezel je door alleen de bovenste wimpers dik aan te zetten. Pomp nooit met je mascaraborsteltje in de houder! zo komt er lucht in, waardoor de mascara uitdroogt. Trek de borstel al draaiend uit de houder. Draag je een bril, blijf dan van je onder wimpers af.
Is je mascara op? Even in een warm badje dompelen of een druppeltje bodylotion erin gieten en je kunt weer een tijdje vooruit!

Perfecte wenkbrauwen
Je wenkbrauwen in goede vorm brengen kan veel goed doen voor je gezicht. Het kan extra aandacht naar je ogen brengen en geeft je gezicht een open uitdrukking en het maakt je jonger. Je huid rond je ogen is altijd wat gevoelig, dus trek je huid goed strak voordat je gaat epileren. Of ‘verdoof’ je huid een beetje met een ijsklontje. Begin altijd van binnenuit te epileren en trek de haartjes er met de haargroeirichting mee uit. Leg eerst een potlood langs je neusvleugel en binnenste ooghoek waar de punt van het potlood wijst, is waar je wenkbrauw moet beginnen en dan langs je neusvleugel en buitenste ooghoek is waar je wenkbrauw moet eindigen. Zorg er bij het epileren of bijtekenen voor dat je wenkbrauw binnen deze lijnen blijft. Gebruik voor het bijtekenen van je wenkbrauwen dat de poeder één tintje donkerder is dan je haarkleur. Poeder werkt meestal beter dan een wenkbrauwpotlood, hiermee krijg je vaak te dikke en onnatuurlijke lijnen. Met een beetje haarlak op je wenkbrauw borsteltje naar boven borstelen blijven ze de hele dag mooi gestyld zitten.

Smokey eyes
Dit is de meest gevraagde look de zwoele, van donker naar steeds lichter opgemaakte ogen. Je hoeft maar een modeblad open te slaan en je ziet het, maar wat kun je er zelf mee? waar moet je beginnen als je zelf smokey eyes wilt maken?
1: Begin met het aanbrengen van foundation breng een vleugje poeder op de oogleden
2: Trek nu met een kohlpotlood een dikke lijn vlak langs de wimpers op het bovenste ooglid. Je hoeft hier echt geen geoefende hand voor te hebben het lijntje hoeft niet perfect te zijn als je maar dicht bij de wimpers blijft. Laat het lijntje aan de uiteinden van je oogleden een klein beetje omhoog lopen, maar trek het niet al te ver door (laat het nooit omlaag lopen, anders krijg je een trieste of hangende uitdrukking). Voor ‘katachtige’ ogen trek je het lijntje verder door. Maak het lijntje niet te dun want straks ga je de kohlpotlood met een kwastje ‘uitsmeren’ over de rest van je ooglid.
3: Vervaag het lijntje met een kwastje verdeel nu de kohl van het lijntje over het bewegende gedeelte van je ooglid. Begin aan de buitenkant, plaats het kwastje op het uiteinde van het lijntje en beweeg het kwastje (met de kohl) nu over je ooglid richting de binnenste ooghoek. Als het goed is, laat de kohl zich ‘uitsmeren’ en kleurt je ooglid zich donker. Voor intense ogen, kun je ook buiten het bewegende gedeelte van je oogleden kohl aanbrengen volg daarbij de vorm van je wenkbrauwbot en maak een mooie ronde boog. Als het goed is, komt de boog richting je neus dichter bij je wenkbrauw en blijft er richting de buitenkant meer ‘witte’ ruimte tussen de boog en je wenkbrauw over, die ruimte kun je op het laatst met een lichte highlite of oogschaduw inkleuren.
4: We hebben nu de basis voor smokey eyes gelegd, breng nu de oogschaduw aan, de contouren zijn getrokken het is nu een kwestie van invullen (je kunt het zien als een tekenen eerst teken je iets, later kleur je het in). neem wat oogschaduw op het kwastje en breng het aan op het bewegende gedeelte van je ooglid, begin aan de buitenkant en werk naar binnen toe (in het begin zit er meer oogschaduw op je kwastje – de buitenkant wordt dan dus donkerder dan de binnenkant en dat is ook de bedoeling). Je kunt je ogen zo zwaar aanzetten als je wilt. Het is niet gezegd dat je een grijze of zwarte oogschaduw moet gebruiken als je een zwart oogpotlood hebt gebruikt je bent geheel vrij in de kleurcombinaties. zo kun je een donkerbruin oogpotlood met een donkergrijze oogschaduw combineren, een zwart oogpotlood met een bruine of donkergroene oogschaduw, een blauw oogpotlood met blauwe, grijze, paarse of groene oogschaduw, enzovoorts.
5: Een lijntje langs de onderkant van je oog, trek nu met hetzelfde kohlpotlood een lijntje vlak langs je wimpers aan de onderkant van je oog. Trek het lijntje helemaal door tot aan je binnenste ooghoek voor een extra intens effect kun je ook een lijntje in je oog trekken.
6: Vervaag het lijntje onder je oog voorzichtig met een kwastje en ‘vermeng’ het vervaagde lijntje met een vleugje oogschaduw dat je hebt gebruikt.

Valse wimpers
• De wimpers zitten meestal met een beetje lijm aan de verpakking vast haal ze heel voorzichtig los met een pincet trek niet aan de haartjes, maar aan het lange stuk waaraan de haartjes bevestigd zijn. Hoe dunner de rand hoe mooier en beter.
• Leg een wimper op je ooglid om te kijken of deze niet langer is dan jouw oog is dat wel het geval, maak de wimpers dan voorzichtig met een schaartje korter (aan de buitenkant).
• Breng een dun lijntje lijm op de wimpers aan je doet dit met de ronde achterkant van een smalle make-upkwast kijk uit dat er geen lijm aan je vingers komt anders heb je kans dat je de wimpers, tijdens het opplakken, met lijm besmeurd raken.
Ga ervan uit dat je de wimper in één keer goed moet aanbrengen het resultaat is dan het mooiste (bij meerdere keren aanbrengen wordt de lijmlaag steeds dikker en dat zie je).
• Neem met een pincet de middelste langste wimper en leg dit ook precies op jouw middelste langste wimper, druk de wimper voorzichtig vast. Volg dan de lijn van je wimpers richting de buitenhoek van je oog. druk de wimpers voorzichtig aan met de ronde achterkant van een smalle make-upkwast – dat is zachter en minder gevaarlijk voor je oog.
• Na het aanbrengen kunnen de wimpers onwennig aanvoelen en kunnen je ogen gaan tranen, wacht rustig even af meestal verdwijnen deze verschijnselen na enkele minuten. Maak nu het oog op. Om het lijntje van de nepwimpers te verdoezelen, kun je het beste met een donkere eyeliner een lijntje langs je wimpers trekken. zet je eigen wimpers en de nepwimpers voorzichtig met mascara aan.
• Na gebruik kun je de nepwimpers gemakkelijk verwijderen door aan de buitenste haartjes te trekken.

Beauty EHBO
Gefeest en weinig slaap gehad? Hier enkele tips die ervoor zorgen dat je er in een mum van tijd weer stralend en fit bijloopt.
• Rode ogen: dompel wattenschijfjes in ijswater en leg ze op je ogen. Vervang de schijfjes een paar keer zodra ze zijn opgewarmd.
• Doffe huid: leg schijfjes komkommer op je gezicht. Plens na een paar minuten fris water in je gezicht.
• Wallen en gezwollen ogen: leg een tissue over je ogen en leg hierop gedurende een minuut de bolle kant van ijskoude koffielepeltjes die in de vriezer hebben gelegen.
Vale teint: wrijf zachtjes met een ijsblokje over je gezicht. Het ijs brengt de doorbloeding goed op gang en geeft je roze wangen.